30 Nisan 2024

Galatasaray NEF, Petkimspor Karşısında Sonradan Açıldı

Basketbol Süper Ligi’nin üçüncü haftasının kapanış maçında Galatasaray NEF, deplasmanda Aliağa Petkimspor engelini ikinci yarıdaki etkili savunmasıyla 66-84 aşmayı bildi. Bu sonuçla ilk iki haftayı kayıpla geçen sarı kırmızılılar ligdeki ilk galibiyetini aldı. Petkimspor ise üç hafta sonunda bir galibiyette kaldı.

Maça pota altında Jeremy Simmons’ı etkili kullanarak başlayan Petkimspor, güçlü rakibi karşısında oyun üstünlüğünü ele aldı. İlk çeyreği rakibi karşısında 22-16 öne kapatmayı başardı. İkinci periyotta oyunu dengeleyen Galatasaray NEF soyunma odasına 41-40 geride gitti.

Üçüncü periyotta savunma sertliğini arttıran Galatasaray rakibini 13 sayıda tutup hücumda Raymar Morgan ve Dylan Ennis ile etkili olurken farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Son çeyrek öncesi Petkimspor’da gard Anthony Silas sakatlanarak maçı yarım bırakmak zorunda kaldı. Onun yokluğunda hücumda tıkanan Petkimspor, rakibine direnemedi ve maçı da 66-84 kaybetti.

Galatasaray NEF’de Angelo Caloiaro 18 sayı ve 7 ribauntla oynarken, Dylan Ennis 17 sayı, 3 ribaunt ve 4 asistle öne çıkan isimler oldu. Kenardan gelen Sadık Emir Kabaca ise maçı 11 sayı, 3 ribaunt ve 4 asistle noktaladı. Braian Angola ise sakatlığından dolayı İzmir deplasmanında forma giymedi.

Petkimspor’da ise Jeremy Simmons 22 sayı ve 8 ribauntla maçın en skorer ismi olurken, Anthony Silas sakatlanıp oyunu terk edene kadar 14 sayı, 4 ribaunt ve 6 asistlik katkı verdi.