19 Mayıs 2024

Dursun Özbek: “Hedefimiz FIBA Şampiyonlar Ligi’ni Kazanmak”

Önümüzdeki sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek ING Basketbol Süper Ligi’nin güçlü takımlarından Galatasaray NEF’te Başkan Dursun Özbek, kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada takımın hedeflerini bütçesini değerlendirdi.

Galatasaray başkanı Özbek, verdiği röportajda amatör branşlara camia olarak büyük önem vermeleri gerektiğinin altını çizerken, şunları dile getirdi:

“Kulüp olarak 2000’in üzerinde lisanslı oyuncumuz var. Bunların büyük bölümü amatör branşlarda mücadele ediyor. Bu kategoriye aslında profesyonel olması gereken basketbol ve voleybol da dahil. Basketbol, futboldan sonra en büyük önceliğimiz. Önümüzdeki sezon için Andreas Pistiolis ile yola devam ediyoruz. Geçen sezon oldukça iyi bir dönem geçirdik. Yeni sezon öncesi Dee Bost dışında tüm yabancılarımız değişti. Bunun yanında 5 yeni yerli oyuncuyla anlaştık. Göksenin Köksal takımın kaptanı olacak. Milli oyuncumuz Sadık Kabaca ile yola devam ediyoruz. Bütçemiz 3 milyon dolar civarında. NEF ile geçen sezon yaptığımız sponsorluk anlaşması aynen devam ediyor. Hedefimiz FIBA Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak.”

Galatasaray NEF, geçtiğimiz sezon Yunan koç Andreas Pistiolis başa geçtikten sonra ING Basketbol Süper Ligi’nde üst üste 9 galibiyet alarak normal sezonu üçüncü bitirmişti. Play-off yarı final serisindeyse EuroLeague şampiyonu Anadolu Efes’e beş maç sonunda elenmişti.

Sarı kırmızlılar yaz döneminde yabancı rotasyonuna Dylan Ennis, Jehyve Floyd, Raymar Morgan, Braian Angola, Angelo Caloiaro, yerli rotasyonuna ise Yunus Emre Sonsırma, Mahir Ağva, Sedat Ali Karagülle, Muhaymin Mustafa’yı katarak kadrosunu önemli ölçüde yeniledi.