30 Nisan 2024

Andrew Albicy’den Fransa Milli Takımı’na Sevindirici Haber

FIBA Dünya Kupası Elemeleri ve EuroBasket hazırlıklarını sürdüren Fransa Milli Takımı’na gard Andrew Albicy’den sevindirici haber geldi.

Hatırlanacağı üzere başarılı gard, bundan üç hafta önce yaşadığı sakatlıktan ötürü kadrodan çıkarılmıştı. Fransa Basketbol Federasyonu Pazartesi sabahı erken saatlerde yaptığı açıklamada, üç hafta önce antrenman kampını terk etmek zorunda kaldıktan sonra, Andrew Albicy’nin uyluk sakatlığından kurtulduğunu ve tıbbi olarak Fransa milli takımına yeniden katılmasına izin verildiğini duyurdu.

2023 FIBA ​​Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ikinci turunda K Grubu’na 5 galibiyetle avantajlı bir konumda başlayan Fransa, 24 ağustosta Çek Cumhuriyeti’ni Paris’te ağırlayacak.  Ardından üç gün sonra Saraybosna’da Bosna-Hersek ile karşılaşacak. Albicy’nin FIBA Dünya Kupası elemelerinde oynamsı şüpheli ancak 2022 EuroBasket kadrosunda yer alacak.

Fransa, EuroBasket’te zorlu B grubunda, Almanya, Litvanya, Macaristan, Bosna-Hersek ve Slovenya ile bir üst tura çıkmak için mücadele edecek. Turnuvanın eleme etabı Berlin’de yapılacak.