30 Nisan 2024

Aito Garcia Reneses Girona’nın Yeni Baş Antrenörü Olarak Basına Tanıtıldı

Aito Garcia Reneses, geçtiğimiz sezon Liga Endesa’ya yükselen, Marc Gasol’un de formasını giydiği Girona‘nın yeni baş antrenörü olarak medyaya tanıtıldı.

75 yaşındaki İspanyol teknik adam, verdiği demeçte, Girona kentinde hissedilen heyecanın altını çizdi.

“Koçluk işi bana teklif edildiğinde, tek tutkum olmasa da tutkularımdan birinin basketbolla ilgili olmak olduğunu düşündüm. Bu yüzden Girona’ya koçluk yapacağım için heyecanlıyım. Birinci lige yükselen her takımın genellikle bu davaya kendini adamış taraftarları vardır. Bunu sokakta insanların selamlaştığını ve elde edilenleri coşkuyla karşıladığını görebiliyorum.”

Girona’nın sportif direktörü Jordi Pla Comas, Aito’nun gelişini hem birinci takım hem de tüm organizasyon için bir büyüme fırsatı olduğunu şöyle vurguladı:

“Aito’nun gelişinin sadece A takıma değil, aynı zamanda kulüp genelinde toplu olarak büyümemize de yardımcı olacağına inanıyoruz. O, her zaman üst düzey takımlara, oyuncuları ve takımları geliştirmeye yardımcı olan rekabetçi bir şekilde koçluk yaptı.”

2017’den 2021’e kadar dört sezon boyunca ALBA Berlin’de baş antrenörlük yapan Reneses, geçen yılı boşta geçirdi. Bunun yerine, başta Joventut Badalona’nın düzenlediği çeşitli gençlik kamplarına aktif olarak katıldı.

Efsane teknik adam, antrenörlük kariyerinde tamamı Barcelona ile olmak üzere 9 İspanya Liga Endesa şampiyonluğu kazandı. Kariyerinde toplam 738 galibiyetle lig tarihinin en çok kazanan teknik direktörü unvanına sahip.