30 Nisan 2024

Ergin Ataman NBA’den Teklif Aldığını Doğruladı

Geçtiğimiz iki sezon Anadolu Efes ile art arda Turkish Airlines EuroLeague şampiyonluğu yaşayan Ergin Ataman, şu anda A Milli Erkek Basketbol Takımı’yla 2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri ve Euro Basket 2022 hazırlıklarını sürdürüyor.

Türkiye’nin yetiştirdiği en başarılı teknik adamlardan biri olan Ergin Atman, kariyerinde dört farklı takımla beş Avrupa kupası kazandı. Başarılı antrenör, Vole Youtube kanalına özel bir röportaj verirken, hakkında çıkan NBA dedikodularına da değindi.

NBA’den teklif aldığını doğrulayan deneyimli antrenör, Amerika’daki koçluk anlayışı ile Avrupa arasında büyük farklar olduğundan bahsetti.

“Bu sene birkaç takımla temasım oldu. Hep söyledikleri şey şu: ‘Önce gelip burada bir süre asistan koçluk yapman lazım’. Tamam, bunu takdir ediyorum ama bunu söylerken de hep şunu da söylüyorlar: ‘NBA oyuncu bazlı bir lig. NBA’de önemli olan oyuncular, oyuncu merkezli bir sistem var. Siz ise Avrupa’da çok dominant koçlarsınız. Sizin burada takım yönetebileceğinizi düşünmüyoruz’. Bunu tam olarak böyle söylemiyorlar ancak konuşurken hissedebiliyorsunuz.”

NBA’de istediği gibi bir teklif gelirse, gitmekten çekinmeyeceğini açıklayan Ergin Ataman, yaş itibariyle bu şansının giderek azaldığını şöyle açıkladı:

“Bir ilki yapıyor olmak çok güzel bir şey. Her zaman için de NBA’den bir takımdan teklif gelse çekinmeyeceğimi söylüyorum ama onların böyle bir düşüncesi olmadığını görüyorum. Onlar sadece ‘Burada birkaç sene asistan koçluk yaparsın’ diyor. Messina bunu yaptı. Popovich’in yanına gitti ve dört-beş sene asistan koçluk yaptı, o bile baş antrenörlük teklifi almadı. O yüzden açıkçası ben zor görüyorum ama isteyen olursa da ileride oturur konuşuruz.”

Eurohoops