30 Nisan 2024

Gilbert Arenas: “LeBron James İstatistik İçin Oynamayan Tek Süper Yıldız”

Eski NBA oyuncularından Gilbert Arenas, katıldığı ‘No Chill’ podcastinde Los Angeles Lakers’in süper yıldızı LeBron James’ten övgüyle bahsetti.

Washington Wizards formasıyla 11 sezonluk NBA kariyerinde en verimli sezonlarını geçiren Gilbert Arenas, LeBron James’in ligdeki süper yıldızlar içinde istatistik için oynamayan tek oyuncu olduğunu savundu.

“LeBron muhtemelen ligdeki süper yıldızlar içinde istatistik peşinde koşmayan tek oyuncu. Şimdiye kadar istatistik peşinde koştuğu tek bir sezon olmadı. Diğer herkesi boş ver. Nereden mi biliyorum? Bunu yapmaya çalışsa ona engel olabilecek hiçbir oyuncu yok. İstese her maç 40 sayı atabilir. Ama onun kariyeri her zaman formasını giydiği takımlara şampiyonluk kazandırmakla ilgiliydi. Her yıl bir şampiyonluk kazanmaya çalışıyor, bu yüzden şampiyonluklar kazanmaya çalışmak için takımlar kuruyor ve aslında şimdiye kadar hiç kimseye ihtiyacım yok dediği bencil bir yıl geçirmedi.”

Basketnews

Kariyerinde 4 kez MVP seçilen LeBron James, geçtiğimiz sezon 30.3 sayı ortalaması yakalayarak, normal sezonda 30 sayı üzerinde skor üreten en yaşlı oyuncu oldu. 37 yaşındaki süper star, kariyerinde Cleveland Cavaliers, Los Angeles Lakers ve Miami Heat ile dört NBA şampiyonluğu yaşadı ve önümüzdeki sezon başına bir sakatlık gelmemesi halinde Kareem Abdul Jabbar’a ait olan NBA tarihinin en skorer oyuncusu unvanını elde edecek.