Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 7. haftayı geride bıraktık.
Geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi yine haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.
TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:
Yeni koçu Maksyvtis’in yönetiminde çıktıkları ilk maçta Manisa Basket, konuk olduğu EuroCup ekiplerimizden Türk Telekom’u devirmeyi başardı. Savunma performansı ile öne çıkan bir takım olan Ankara temsilcisinin potasına tam 85 sayı bırakmaları bir kez daha Ege ekibinin yüksek potansiyelini ortaya koymuş oldu. Takımda bu kadar fazla değişim varken halen istikrarlı bir şekilde pozitif hücum basketbolu oynamaları, bu göze hoş gelen oyunla beraber hanelerine ilk lig galibiyetini yazmaları da ayrıca alkışları haketti tabi. Sert Telekom savunmasını delip geçerek elde ettikleri bu kritik deplasman galibiyeti için biz de onları alkışlarla kutluyor ve haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:
Sezon başında yeniden yapılanarak iddialı bir kadro kuran Manisa Basket, herkes dikkatini NBA patentli oyunculara çevirmişti. Ama 2 yıldız guardın takımdan ayrılmasıyla beraber Hugo Besson hücumda tüm yükü omuzlarına aldı ve gayet de iyi taşıdı şuana kadar. NBA gözlemcilerinin de Euroleague takımlarının da dikkatini tekrar çekmeyi başaran 23 yaşındaki Fransız yıldız adayı, bu hafta da zorlu Ankara deplasmanında takımına liderlik etti, adeta skor yükünün tamamını çekti. 85 sayı ürettikleri maçta 37 dakika süre alırken 7-10 üçlük, 5-8 ikilik, 6-6 s.atış isabetleriyle tam 37 sayı üretti ve istatistiklerine 4 ribaund, 3 asist ekleyerek 36 verimlilik puanına ulaştı. Biz de bu nefis istatistikler ışığında onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)
- Hugo Besson (Manisa Basket): 37 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 36 vp
- James Palmer (Galatasaray): 24 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 25 vp
- Alex Gavrilovic (Bursaspor): 18 sayı, 6 ribaund, 23 vp
- Arturs Zagars (Fenerbahçe Beko): 19 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 19 vp
- James Webb (Karşıyaka): 15 sayı, 2 asist, 3 t.çalma, 18 vp
HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)
- Egemen Güven (Yalovaspor): 15 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 20 vp
- Buğrahan Tuncer (Galatasaray): 13 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 16 vp
- Kenan Sipahi (Karşıyaka): 13 sayı, 2 ribaund, 7 asist, 14 vp
- David Mutaf (Bursaspor): 11 sayı, 3 ribaund 3 asist, 12 vp
- Muhaymin Mustafa (Darüşşafaka Lassa): 12 sayı, 10 vp
PUAN DURUMU:
